Nudist, jag – aldrig i livet

nudist140.jpg 

Varför i hela friden skulle man vilja vara nudist?!?!

Den frågan är väldigt bra, men får absolut inget bra svar av mig. I USA försöker de äldre nudisterna ”ragga” nya medlemmar. Och givetsvis gärna yngre så klart. Men till ingen större framgång, inte ens om de sänker medlemsavgiften så kommer det nya in. Konstigt eller hur?

http://www.svd.se/dynamiskt/resor/did_15462220.asp

Varför vill man visa upp sig inför andra kan man ju undra. Om man går naken hemma det kan jag köpa, men ute bland alla andra. Nä skulle inte tro de.

Jag var i Varberg en gång för längesedan, och när jag var ute bland klipporna och fiskade krabbor med mina barn. Så kände jag så där som man kan göra när någon stirrar på en. Och vad jag inte visst det var att vi hade trampat rätt in i nudistområdet. Men herregud det första som kommer är nudisternas område, inte det vanliga badet först. Hur sjutton gubbar kan man lägga det där.

Fick fick snabbt retterera oss där ifrån, ungarnas min när de upptäckte vad som hänt, den var rolig den. Men jag skämdes…hualigen

Ha de gott

11 svar to “Nudist, jag – aldrig i livet”

  1. Poängen med nakenbad är enkel.

    På en ”vanlig” badstrand går både tjejer och killar och glassar och visar upp sig i sina dyra märkes-badkläder, och den som har det dyraste märket känner sig störst.

    Samma sak gäller överallt i livet. Snubblar en nyrakad, kostymerad man på trottoaren, så är chansen stor att du rusar fram och hjälper honom.

    Men om samma man vore väldigt orakad, skitiga kläder och kanske inga strumpor, så är risken mycket större att du inte skulle hjälpa honom.

    Alla dessa saker, d.v.s. yttre attribut, försvinner i samma sekund man äntrar ett nakenbad.

    Folk är inte nakna för att andra skall se.
    Folk är nakna för att andra *INTE* skall se.

  2. Det köper jag inte. Väldigt fånigt hur du kan få det till att folk slutar jämföra för att man är naken. Någonsin hört talas om komplex? Det har de flesta, och det är något man (tvärtemot kläder) inte har kontroll över.

  3. Henrik Sundholm Says:

    Jag förstår mig inte på nudisternas vilja att avsexualisera nakenheten. Jag kan i alla fall inte avsexualisera den nakna kroppen, och vill ej heller göra det. Således är jag inte nudist, och har ingen önskan att bli det. Jag är alldeles för pervers för att bli nudist – jag är hellre naken i snuskiga sammanhang, mycket och ofta ^__^

  4. Stefan! Jag har en hyffsat stor ölmage, och går därför inte och lägger mig i sillburken (Eriksdalsbadet). Pga komplex, precis som du säger.

    Men på ett nakenbad ser folk ut hur som helst, och ingen bryr sig. Första gången jag var på ett nakenbad så behöll jag byxorna på. DÅ glodde folk på mig. När brallorna vid senare tillfällen åkt av, slutade folk att stirra på mig.

  5. livetsegentligheter Says:

    JAG ÄLSKAR ATT VARA NAKEN!!!Inte pga av andras åsikter…utan att det är så skönt inget som sitter åt…går ofta naken hemma och ger blanka fan om någon granne ser mig, liksom whats the news???två bröst en snippa same thing

  6. Vad är det att vara naken? Vad är det man skall visa för att vara naken? Om en man har komplex för sin stora ölmage, men har ett par badbyxor på sig, är inte han naken då? Om en kvinna har på sig en liten, tajt bikini, är inte hon naken då? Varför inte? För att snippan är inklädd i randigt tyg? Hon skulle nog anses väldigt naken i Iran.

    Vad är det som gör att man känner sig naken? Är det verkligen bara snoppen, eller bröstvårtan som definierar nakenhet? Alla ser ju precis ändå vad man försöker dölja? Vad tror man att man döljer under en liten triangel av tyg på badstranden?

    Alltså, är nudister verkligen mer nakna?

  7. Karamba!

    Naken är en definitionssak, beroende på var man kommer ifrån.

    På svenska Wikipedia om ordet naken, kan du läsa:

    Nakenhet, tillståndet då man inte har några kläder på sig. Om man är klädd endast i underkläder, brukar det kallas att man är halvnaken.

  8. Några släktingar till mig har stuga inte så långt från ett nakenbad. Det gick en gräns där mot den ”vanliga” stranden, och en man satt naken på den ”vanliga” stranden. Jag påpekade för honom att han satt på fel ställe om han ville vara naken, och han käftade emot. Nåja. Sen gick det ett halvår. Eftersom jag är kantor så spelar jag på många begravningar. Gissa vem som hade förlorat en nära släkting? Undrar om mannen kände igen mig? Och vem var det pinsammast för, mig eller honom???

  9. jag tycker den här konversationen är alldeles för seriös.
    nu ska jag helt enkelt lägga fram sanningen som den är:
    Nudister är konstiga, men om dom är tjejer och i 20 års åldern är det ganska hett:)

  10. jag skulle säga att henke och miss hemma nudist är de jag har mest gemensamt med’

  11. […] Nudist, jag – aldrig i livet May 2007 10 comments 4 […]

Lämna en kommentar